Att Flytta

BESIKTNING
Det är en hel del saker att tänka på vid en flytt. Efter att du sagt upp ditt kontrakt skall du hålla lägenheten tillgänglig för besiktning. Vår förvaltare kontaktar dig för att boka en tid då ni träffas i bostaden och går igenom lägenhetens skick. Förvaltaren bedömer om det är någon brist eller avvikelse i lägenheten som du kan lastas för, som du måste åtgärda eller ersätta hyresvärden för.

Du skall erhålla ett besiktningsprotokoll efter besiktningen, där de eventuella bristerna framgår.

NYCKLAR
När du träffar förvaltaren är det också en bra idé att gå igenom samtliga nycklar – det är ytterst viktigt att alla nycklar återlämnas vid din avflytt – även sådana nycklar du kopierat själv. Om du har tappat bort några nycklar blir du ersättningsskyldig för dessa.

Nycklar skall återlämnas senast klockan 12.00 på avträdesdagen. Du som flyttar in hos oss kan kvittera nycklar efter klockan 14.00 på inflyttsdagen, om inte annat överenskommits. Om flyttdagen infaller på en helg skall nycklar återlämnas nästkommande vardag senast klockan 12.00

STÄDNING
När lägenheten återlämnas skall den lämnas flyttstädad, och även förrådsutrymmen och balkong/ uteplats skall vara städade. En flyttstädning är långt mycket mer än att dammsuga och tvätta fönster – kika gärna och ta hjälp av vår städinstruktion för att försäkra dig om att du inte missar något. Om hyresvärden bedömer att du brustit i städningen kan du bli ersättningsskyldig.

Läs också gärna våra Råd & Tips för instruktioner om hur du rengör fläkt, ventilation och vattenlås.

 

ADRESSÄNDRA & AVSLUTA ABONNEMANG
Tänk på att adressändra och avsluta alla abonnemang gällande lägenheten i god tid, då en del leverantörer har uppsägningstid.

Adressändring kostar ingenting, däremot kostar det några hundra kronor att eftersända posten till din nya adress.

Eventuell utrustning som tillhör lägenheten (instruktionsböcker till vitvaror, digitalbox för TV mm) skall lämnas väl synliga i lägenheten, gärna på köksbänken.