Hyresbetalning

Om du hyr bostad av oss skall du betala din hyra månadsvis i förskott. Det innebär att din hyra för kommande månad skall vara oss tillhanda den sista vardagen i innevarande månad. Tänk på att skicka ditt betalningsuppdrag, eller registrera betalningen via din internetbank ett par dagar innan förfallodagen, så att pengarna är hyresvärden tillhanda på utsatt tid – det tar en eller ett par dagar för banken att bearbeta ditt betalningsuppdrag.

Vi erbjuder våra hyresgäster flera olika betalningsalternativ:

PAPPERSFAKTURA
Vi skickar ut avier månadsvis per post. Normalt sett skickas de ut i mitten av varje månad. Det är viktigt att känna till att varje hyresavi har ett unikt OCR-nummer – det går således inte att använda samma nummer varje gång. Om du vill skriva en egen avi skall ni uppge namn, objektsnummer och OCR-nummer. OCR-numret finns på hyresavin, men du kan också få tillgång till det genom att logga in på Mina Sidor. Våra bankgironummer hittar du här.

E-FAKTURA
Du kan enkelt få din hyresavi direkt till din internetbank - sök efter din hyresvärd i Internetbankens register över registrerade e-fakturamottagare, eller kontakta vår förvaltning så hjälper vi dig!

FAKTURA VIA E-POST
Du kan även välja att få din hyresavi som en pdf-fil till en valfri e-postadress. Skicka ett mail till info@primula.se och ange ¨Hyresavi via e-post¨ i ämnesfältet. Uppge ditt namn och vilken adress du bor på, samt till vilken e-postadress du vill att vi skickar din avi.

 

 

 

Vårt mål med de olika betalningsalternativen är att minska ned på antalet pappersavier, främst för att bidra till en bättre miljö men också för att effektivisera vår administration. Vi hoppas att alla hyresgäster ser ett mervärde i detta och att ni väljer bort pappersavin till förmån för något av alternativen här intill. För pappersfakturor utgår en aviavgift på 10 kr/ månad.

VAD HÄNDER OM JAG INTE BETALAR MIN HYRA I TID?
Det är oerhört viktigt att du betalar din hyra i tid. Vid utebliven betalning drabbas du i första hand av förseningsavgifter, men går det för långt så kan du till och med förlora din hyresrätt om du inte sköter dina betalningar.

Om du hamnar i trångmål med betalningen skall du i första hand kontakta oss och meddela oss detta, för att undvika att fordran skickas till kronofogden i onödan. Om du förlorat ditt arbete, blir sjuk eller av andra anledningar inte kan betala din hyra skall du vända dig till socialtjänsten i din stadsdel, klicka här för kontaktuppgifter.