Uthyrningspolicy

Vi förmedlar våra lediga lägenheter via Bostadsförmedlingen, eller via Boplats Sverige. Vi är mycket måna om att vi skall få rätt kund till rätt lägenhet, och du måste därför uppfylla våra krav enligt nedan:

Vi tillämpar ett inkomstkrav motsvarande tre gånger hyran (dvs om du söker en lägenhet hos oss som kostar 8 000 kr/ månaden förväntar vi oss att du har en inkomst på 24 000 kr/ månad). Vi accepterar inga betalningsanmärkningar eller oreglerade skulder, och vi förväntar oss goda referenser från tidigare hyresvärdar (om sådan finns.)

Din inkomst utgörs av förvärvsarbete, föräldrapenning eller pension, (och i vissa fall) studiemedel. Om du har A-kassa kan detta i vissa fall få räknas med, om du har tillräckligt många dagar kvar. Huvudsökande skall ensam uppfylla våra inkomstkrav, medsökandes inkomst kan endast i vissa fall få inkluderas för att uppfylla inkomstkravet – men medsökanden skrivs inte in på hyresavtalet.

Vi tillämpar samma inkomstkrav vid internflyttar och vid lägenhetsbyten. För mer information om ansökan och handläggning av lägenhetsbyte, klicka här.

 

 

 

Vi har valt att lämna alla lediga ettor till Bostadsförmedlingens ungdomskö, där endast personer upp till max 26 år (ibland yngre) kan anmäla intresse. Det är vårt sätt att bidra till att öka möjligheten för unga att komma in på bostadsmarknaden och få ett eget boende.

Hyresavtal som tecknas från och med 1 januari 2014 har villkor som stipulerar rökfri boendemiljö - läs mer om vår policy under Rökfritt Boende.